dijous, 7 de juliol del 2011

BLOC-COMPROMÍS PER CATARROJA PRESENTA A LA RESTA DE GRUPS UN PACTE DE REGENERACIÓ DEMOCRÀTICA



Jesús Monzó, portaveu del grup municipal Bloc-Compromís per Catarroja, ha presentat una proposta de regeneració democràtica per a la seua discussió a la propera Junta de Portaveus. Esta proposta consta de quatre línies bàsiques: la transparència i la participació, l’austeritat, la pluralitat informativa i la normalització lingüística.

Segons Monzó, “les darreres mobilitzacions socials han posat de manifest que la desafecció de la ciutadania envers la política és la conseqüència de la incapacitat dels nostres governants per donar solucions als problemes reals que afecten el poble”. En la seua opinió, “les reclamacions de la societat passen per demanar a les institucions, entre altres reivindicacions, més transparència, més control de les despeses públiques i més pluralitat”.

El primer punt d’esta proposta de regeneració fa esment a la transparència i participació. Per tal de potenciar-les, Bloc-Compromís proposa que la Junta de Portaveus es convertisca en un òrgan polític d’utilitat i en un espai en el qual l’equip de Govern informe l’oposició de l’acció política i de gestió. També es reclama que les sessions plenàries siguen públiques i obertes a la participació de la ciutadania i que l’alcaldessa conteste les preguntes de l’oposició i del públic assistent i que es publicite a través del ban la celebració tant dels plens ordinaris com dels extraordinaris.

Un altre dels punts pel que fa a la transparència i la participació és la publicació de les actes del òrgans col•legiats (ple, junta de govern, reunions de àrea...) a la pàgina web de l'Ajuntament. També es reclama un espai públic perquè els partits de l’oposició atenguen els ciutadans.

El segon punt del pacte és el de l’austeritat. Per tal de fer-lo complir, Monzó proposa que que s’adequen els salaris dels polítics alliberats i dels càrrecs de confiança a la proporcionalitat i a les quantitats que la situació de crisi exigeix, prescindint d'aquells càrrecs que no siguen necessaris. Al mateix temps es proposa un control salarial de l'equip directiu de l'ajuntament, així com del repartiment dels plus de productivitat. Finalment s’exigeix una reducció dràstica de les partides destinades a propaganda a mitjans de comunicació privats.

Pel que fa a la pluralitat informativa, Bloc Compromís proposa la creació d’un consell de redacció plural del Periòdic de Catarroja i inclusió d'espais per a l’oposició a les planes de la publicació i a la web municipal. A més, s’exigeix que l'equip de govern no impedisca la gravació d'imatges al saló de plens i que retransmeta els plens municipals per Internet.

Finalment, es reclama cobrir la baixa de tècnic lingüístic i potenciar l’oficina de normalització per tal que no siga només un servei de traducció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada