dimarts, 20 de juliol del 2010

El Bloc denuncia la paralització de l'oficina de promoció del valencià durant més de nou mesos

Monzó considera que l’ajuntament de Catarroja està permetent l’incompliment constant de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, així com el reglament de normalització lingüística de l’ajuntament. La plaça de tècnic lingüística duu nou mesos sense ser reemplaçada. Les actes són traduïdes pel programa Salt i els errors en les traduccions són constants.

El Bloc de Catarroja a través del seu portaveu en l’ajuntament, Jesús Monzó, ha exigit a l’alcaldessa de Catarroja, Soledad Ramón, que pose de nou en marxa l’Oficina de Promoció del Valencià (OPV).

Segons el Bloc, l’oficina està paralitzada des de fa nou mesos perquè la plaça no s’ha reemplaçat i no existeix cap interès en fer-lo. La desídia de l’alcaldessa arriba a tal extrem que permet, dia després de dia, que s’incomplisca la llei d’ús i ensenyament del valencià, així com l’ordenança de normalització lingüística de l’ajuntament, aprovada per tots els grups polítics.

Per a Monzó, açò demostra la falta d’interès que té l’actual equip de govern a promocionar el nostre principal senyal d’identitat, la llengua. El Bloc vol denunciar, a més, que el poc que s’està traduint està ple de faltes i incorreccions. El fet d’utilitzar un programa informàtic per a traduir, com és el Salt, sense que existisca una persona que revise les traduccions, ha fet possible que es publiquen actes on la Pista de Silla es tradueix per Pista de cadira, i l’Educació Secundària Obligatòria (ESO), es tradueix per Això…

El Bloc està disposat a denunciar aquesta situació, de nou, al Síndic de Greuges perquè considera que és un greuge comparatiu i una falta de respecto absolut cap a una de les llengües oficials de la nostra població.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada