dijous, 24 de març del 2011

LA QUARTA EDICIÓ DELS PREMIS JOSEP CHULVI JA TÉ GUARDONATS




Els premiats són Assumpció Chisvert, Guillem Valls i el grup musical Tres Fan Ball

A l’acte del proper 8 d’abril assistirà Enric Morera, candidat de Compromís a la presidència de la Generalitat


El proper dia 8 d'abril el Bloc de Catarroja juntament amb l'associació Joan Baptista Basset i la coalició Compromís, farà el lliurament dels IV Premis Josep Chulvi Puchalt a la promoció del valencià. L’acte tindrà lloc en el transcurs d’un sopar que es celebrarà a Florida Centre de Formació.

Enguany el Jurat dels premis ha decidit guardonar a la mestra Assumpció Gisbert, primera que va impartir el Programa d’Ensenyament en Valencià a Catarroja fa 25 anys; Guillem Valls, rector i professor de l’Institut Berenguer Dalmau pel seu suport al valencià en l’ambit pastoral i educatiu i el grup musical Tres Fan Ball, en reconeixement de la seua tasca de documentació i divulgació de la música i les cançons de ball tradicionals valencians.

Al lliurament dels premis assistirà Enric Morera, candidat de Compromís a les Corts Valencianes, així com tota la candidatura de Bloc-Compromís per Catarroja per a les eleccions del pròxim 22 de maig, encapçalada per Jesús Monzó. També han confirmat la seua assistència els candidats de Bloc-Compromís de diferents poblacions de la comarca de l’Horta.

Aquest premi es convoca per quarta vegada amb la finalitat de guardonar les persones, empreses, associacions i institucions públiques o privades que s’hagen distingit per l’ús, el foment, la defensa o l’estudi de la nostra llengua.

La denominació dels Premis és un homenatge a la figura de Josep Chulvi Puchalt (Catarroja 1953-València 1997), ferm defensor i impulsor del valencianisme, fundador de la Unitat del Poble Valencià i del Bloc Nacionalista Valencià. Des de diferents plataformes cíviques i religioses, Chulvi va participar en nombroses activitats de promoció de la cultura valenciana. Pel seu tarannà dialogant i el seu compromís amb la llengua pròpia del País Valencià el seu exemple és digne de ser recordat.

Durant les edicions anteriors s’ha premiat a persones com el cantautor Miquel Gil, l’investigador David Delhom, els intèrprets Pepa i Manolo, Dariana Groza i Diana Pezantes (membres del Voluntariat Lingüístic a Catarroja), a institucions com la Unió Musical de Catarroja, l’Escola Jaume el Conqueridor, o a empreses com l’editorial Afers i Perifèric Edicions.

El jurat dels premis d’aquesta edició ha estat integrat per Juan Fernando Chulvi, Dolor Gimeno, Paco López Barrio, Imma Gimeno, Pasqual Alapont, Núria Blanch, Carme Albors i Xavi Bellot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada